Opel Stock
Всичко за ... Новото C3 на Citroen

Всичко за ... Новото C3 на Citroen

Реклама Skoda Stock
ЕМБЛЕМАТИЧНИЯТ CITROEN C3 СТАВА ПО-ДОБЪР ВЪВ ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ, ПРЕДЛАГАЙКИ ПОВЕЧЕ ПРОСТРАНСТВО, ТЕХНОЛОГИИ И ХИБРИДНО ЗАДВИЖВАНЕ

• Изцяло новият С3 идва да замени един емблематичен за марката модел, който изгради пазарните си успехи на основата на своя експресивен стил и уникален комфорт. Новото издание запазва тези качества, засилва достъпния и популярен характер на модела и предлага много повече от своя предшественик.
• Повишената ефективност е особено впечатляваща при новата версия Hybrid 100, която не налага досадни ограничения и изисквания за зареждане и е в състояние да извършва почти 50% от пътуванията в градски условия в изцяло електрически режим, запълвайки идеално нишата между бензиновата версия 1.2 Turbo с ръчна трансмисия и електрическата версия ë-C3.
• По-изразителен характер с модерен и напорист дизайн, който отразява новия стил на марката Citroën и демонстрира характерно за SUV моделите самочувствие.
• По-високо ниво на комфорт благодарение на системата на окачването Citroën Advanced Comfort®, допълнена от обновените седалки Advanced Comfort и иновативната концепция на арматурното табло C-Zen Lounge.
• Повече простор и улеснен достъп до вътрешното пространство при запазване на външните габарити, пъргавина и маневреност.
• По-достъпен за широката потребителска аудитория с всичко, което клиентите на марката очакват по отношение на дизайна, комфорта и нивото на оборудване на цени от 14 990 евро

Citroën обновява изцяло моделната палитра на своя бестселър, продаден в над 1,5 милиона екземпляра на европейския пазар от 2016 година насам. Емблематичният за марката модел се радва на голям интерес и успех сред потребителите и до днес, като графиката на продажбите му продължава на стабилни нива през целия му жизнен цикъл.

С всяко ново поколение на C3 Citroën буквално разтърсва пазара, представяйки иновативни концепции и запазвайки доказалите се във времето качества – уникален, ярък дизайн, забележителен комфорт, полезно в ежедневието оборудване и привлекателно ценово позициониране.

Новият С3 не прави изключение от тези правила, внасяйки наистина свежа и различна нотка сред хечбек моделите с бензинов двигател в В сегмента на пазара. Иновативен, модерен и интелигентен, той бележи подобрение в сравнение с предходното поколение във всяко отношение. Създаден преди всичко, за да отговори на нуждите и предпочитанията на широката потребителска аудитория, новият модел е модерно и достъпно решение, което предлага разнообразни възможности, адаптирани към конкретните изисквания на клиента по отношение на задвижването.

В новия C3 всичко е проектирано с основната цел да осигури лекота, простота и удобство за собствениците на модела. Ярък пример в това отношение е версията Hybrid 100 в гамата на новото поколение, която осигурява много по-лесен и достъпен път към електричеката мобилност. Тя е в състояние да покрива до 50% от градските пътувания в напълно електрически режим на движение без никакви притеснения и ограничения за автономния пробег и зареждането на акумулаторната батерия, осигурявайки възможност на клиентите да се насладят на плавното и динамично пътуване на електричество при едновременно намаляване на разходите и екологичния отпечатък. Отивайки още по-далеч във високотехнологичните решения, за първи път при C3 инженерите на Citroën са използвали новаторската, уникална за марката система на окачването с прогресивни хидравлични елементи Progressive Hydraulic Cushions®, която се предлага стандартно при всички версии на модела. Тя допълва усещането за пълен комфорт, уют и защита, осигурен от обновените седалки Citroën Advanced Comfort и новата архитектура на арматурното табло C Zen Lounge, създадена да осигури още по-спокойна и комфортна атмосфера в интериора със своя изчистен стил, компактен волан и предимствата на Citroën Head-Up Display по отношение на комфорта и безопасността.

Усещането за комфорт и спокойствие е свързано и с фактори като лесния достъп до вътрешното пространство, както и с простора и функционалността на обемите в купето. Новият С3 бележи сериозен напредък и в двете области със своя увеличен клиренс и височина на каросерията, без да прави компромиси с важната в градски условия дължина на автомобила, която със своите 4,01 метра гарантира отлична практичност и маневреност. И разбира се, C3 разполага с цялото необходимо оборудване, за да превърне всяко пътуване в спокойно и зареждащо изживяване с модерни удобства като 3D онлайн навигацията с 10-инчов сензорен екран, автоматичната климатична инсталация и функциите за безжично зареждане и интеграция на приложенията на смартфона.

По този начин новият C3 успява да предложи оптимално съчетание от дизайн, комфорт и технологии, запазвайки своето извънредно привлекателно ценово позициониране. Така например, версията с 1,2-литров бензинов двигател с мощност 100 к.с. и ръчна предавателна кутия на новия C3, чиито доставки на крайни клиенти се очакват през лятото на 2024 година. На по-късен етап през годината, клиентите на марката ще могат да поръчат и хибридната версия със 100 к.с. на новия C3.

48V HYBRID – ИДЕАЛНАТА КОМБИНАЦИЯ ЗА МОДЕРНИЯ И ПРАКТИЧЕН ГРАДСКИ АВТОМОБИЛ
Наред с бензиновия 1,2-литров Turbo двигател, новият C3 се предлага за първи път и във версия с хибридно задвижване, благодарение на гъвкавостта на модулната конструктивна платформа SmartCar, създадена за постигане на максимална свобода в прилагането на различни типове задвижване.

Версията Hybrid 100 на новия C3 прави електрическата мобилност много по-достъпна с внедряването на системата за задвижване Hybrid 48V. Със своите компактни размери, ниско тегло и разумна себестойност, това технологично решение е особено подходящо за универсалните градски автомобили, осигурявайки възможност за осъществяване на до 50% от градските пътувания в изцяло електрически режим.

Системата не поставя обичайните за електромоибилите ограничения по отношение на пробега и зареждането и осигурява достъп до всички предимства на електрическата мобилност - от плавното и динамично пътуване без шум и вибрации до възможността за движение в зони с ограничения на емисиите. Всичко това при едновременно намаляване на експлоатационните разходи и екологичния отпечатък.
Хибридното задвижване съчетава предимствата на бензиновия и електрическия двигател – двата мотора могат да работят заедно или поотделно в зависимост от конкретната ситуация, а взаимодействието им се осъществява напълно автоматично без намесата на водача. Системата, използваща технологията Hybrid 48V, е изградена от следните основни компоненти и агрегати - литиево-йонна акумулаторна батерия с напрежение 48V, която се зарежда в определени фази на движение, ново поколение трицилиндров бензинов двигател с мощност 100 к.с. (74 кВт), проектиран специално за употреба в хибридни системи за задвижване и нова електрифицирана трансмисия с два съединителя ë-DCS6 с вграден в нея електродвигател ë-Motor с мощност 15,6 кВт, произведен във Франция.

Повече удоволствие от шофирането при едновременно намаляване на разхода и емисиите. Hybrid 100 предлага плавно движение с подчертано удоволствие от шофирането, благодарение на въртящия момент от 205 Нм (55 Нм от електромотора). Едновременно с това, гъвкавото решение е изключително ефективно и спомага за намаляване на емисиите и разхода на гориво с почти 10% в сравнение с еквивалентна бензинова версия.

Официалните данни в смесения цикъл на WLTP сочат 117 грама CO2/км, а при необходимост от силно ускорение, тяговият електродвигател отдава допълнителна мощност от 9 кВт (около 12 к.с.), която гарантира отличен комфорт и динамика по всяко време, осигурявайки спокойствие и безопасност при маневри за изпреварване например.
Двигател 1.2 Turbo. Базовата версия на Citroën C3 се предлага с 1,2-литров бензинов турбодвигател с максимална мощност 100 к.с. в комбинация с шестстепенна ръчна предавателна кутия. Агрегатът е изцяло модернизиран за постигане на максимална ефективност и надеждност и вече използва ангренажна верига на газоразпределителния механизъм.
В новия C3 двигателят осигурява възможност за постигане на достъпно ценово равнище и отлична гъвкавост при различни условия на употреба. В смесения цикъл на WLTP тази версия цели постигането на емисии в размер 126 грама CO2/км (хомологацията е в процес на одобрение).

УНИКАЛНО КОМФОРТНО ИЗЖИВЯВАНЕ
C3 е прочут със своето плавно движение и висок комфорт на возене, а новото поколение акцентира допълнително върху тези силни страни на модела, съчетава удоволствието от шофирането с усещането за пълно спокойствие, уют и защита от външните смущения за всички в купето.

Система на окачването Citroën Advanced Comfort®. За първи път в историята на C3, Citroën предлага своята уникална новаторска технология на окачването Citroën Advanced Comfort® с прогресивни хидравлични елементи Progressive Hydraulic Cushions стандартно за всички версии на модела. Освен амортисьорите и пружините, в окачването на всяко от колелата се използват и по два хидравлични ограничителя, които заместват традиционните механични ограничители и се грижат за оптимизиране на работните характеристики на окачването – единият във фазата на сгъване (компресия), а другият във фазата на разгъване или декомпресия.
Това технологично решение дава на инженерите по-широки възможности и свобода при настройките на ходовата част на C3, създавайки впечатлението, че автомобилът се носи плавно като летящо килимче при движение през неравностите. Повишеният комфорт е особено впечатляващ при ниска скорост на движение и преминаване през участъци с лоша настилка и „легнали полицаи”. В средните скоростни диапазони това нововъведение спомага за по-добър контрол на колебанията на каросерията - особено в надлъжна посока, поддържайки стабилно хоризонтално положение при пътуване по неравни пътища.

Седалки Advanced Comfort®. Като перфектно допълнение към комфортно ориентираното окачване, седалките Citroën Advanced Comfort® на новия C3 също гарантират оптимална ергономия и позиция на тялото. Техният дизайн е съобразен с характеристиките и отчита спецификата на модела с използване на допълнителен обем от пенопласти (+10 мм) в тапицериите, които осигуряват приветливо усещане за мекота от първия контакт и максимална опора и почивка за тялото независимо от продължителността на пътуването.
C-Zen Lounge Concept. Оформлението на предната част на купето създава семпла, уютна и ергономична атмосфера, която намалява стреса и натоварването за водача и пътниците и осигурява усещане за спокойствие и почивка. Този ефект се постигна на първо място чрез много минималистичния дизайн на арматурното табло, което е ориентирано хоризонтално и засилва впечатлението за широчина и освобождава пространство за водача и неговия спътник отпред със своята лекота и ефирност. Структурата му е ясно разделена на две нива – приборите и другите технологични елементи са поместени в горната част, а отдолу е оформена уютна, тапицирана с текстил секция в стил „домашен диван“ - “Sofa Design”.

Липсата на класическия блок контролни прибори в горната част е ярко разграничение от традиционното оформление на арматурното табло. Дебют в новото поколение на C3 прави новият Citroën Head-Up Display, който отразява най-важната за водача информация за автомобила върху огледалния черен панел между горната секция на таблото и долната част на челното стъкло.

Това интелигентно решение елиминира дублирането на информация между показанията на блока на контролните прибори и head-up дисплея, характерно за досега използваните решения в тази област и гарантира, че водачът ще получи лесен и безпрепятствен достъп до цялата основна информация, от която се нуждае, без да се налага да откъсва очи от пътя. Това нововъведение е съчетано с нов компактен мултифункционален волан с по-малък и по-лесен за използване диаметър.

ПОВЕЧЕ ПРОСТРАНСТВО В ИНТЕРИОРА БЕЗ КОМПРОМИСИ С ДИНАМИКАТА И МАНЕВРЕНОСТТА
Все така пъргав и маневрен. Общата дължина от 4,01 метра на новия C3 е увеличена само с 19 милиметра в сравнение с габаритите на неговия предшественик. Така моделът остава много компактен и маневрен (диаметър на завой 10,6 метра), заема малко място на пътя и е изключително лесен за паркиране.

Облекчен достъп до вътрешното пространство. С височината си от 1,57 метра (без релси за багажник на покрива) каросерията на новия С3 е с почти 100 милиметра по-висока от тази на предишното поколение. Първото предимство на тази промяна е увеличеният клиренс, който бележи ръст от 135 милиметра при предходния С3 до 197 милиметра при новата генерация. Наред с напомнящата на SUV моделите външност на новия модел, това повдигане на каросерията благоприятства по-лесното качване и слизане от автомобила – изключително важен фактор от гледна точка на комфорта на водача и пътниците, който спомага и за по-лесното и безопасно преодоляване на често срещаните при градско и извънградско шофиране неравности по настилката.

По-просторен и комфортен интериор с повече място в областта на краката, главите и лактите на водача и пътниците. Позицията на седалките при новия модел е със 76 милиметра по-висока в сравнение с тази при предходното поколение и позволява на водача и пътниците да заемат по-висока и самоуверена позиция с повишено усещане за контрол и безопасност. Всички на борда на новия С3 могат да се възползват и от предимствата на по-добрата видимост във всички посоки, което допринася за повече спокойствие и приятни емоции по време на път. Наред с това, увеличените размери на каросерията осигуряват повече пространство в областта на главите (+31 милиметра спрямо средните за този сегмент от пазара стойности) и позволяват по-голям диапазон на регулиране на седалките и повече пространство за краката на пътниците. Пространството за краката на пътуващите на втория ред седалки е увеличено с поне 20 милиметра в сравнение със средното за класа. Положени са и специални усилия за осигуряване на повече пространство в областта на лактите, което е 19 милиметра по-голямо спрямо средните за този пазарен сегмент стойности за пътниците отзад и с 21 милиметра по-обширно за водача и неговия спътник отпред.

Транспортирането на вещи и багаж в новия C3 е изключително лесна задача. Увеличеният по размери интериор се отличава с редица полезни и находчиви решения за съхранение на вещи в отделенията в облицовките на вратите, централната конзола и под централния подлакътник, а в централната конзола е вграден индукционен панел за безжично зареждане на смартфони.

Обемът на багажника е увеличен с 10 литра, за да достигне щедрите 310 литра. При необходимост товарният му капацитет може да бъде увеличен допълнително и гъвкаво чрез разделената в съотношение 60-40 задна облегалка.

ПОВЕЧЕ ФУНКЦИИ, CВЪРЗАНОСТ И TEХНОЛОГИИ
Новият C3 предлага отлична комуникационна свързаност в две нива на инфоразвлекателната система, които улесняват бързия достъп до необходимите на водача и неговите спътници интелигентни и полезни функции. Така новото поколение улеснява пътуването и прави модерния, изцяло свързан стил на живот много по-лек и приятен.

• Smartphone Station е стандартна за нивото на оборудване „You“ и включва вградена стойка за смартфон, която дава възможност на водача да постави своето мобилно устройство като в докинг станция и автоматично да стартира специалното ново смартфон приложение чрез безжичната технология за връзка NFC (Near Field Communication). То на свой ред осигурява лек и безопасен при шофиране пряк достъп до приложенията и услугите за мобилен телефон, радио, навигация и музика на личното мобилно устройство. Приборите за управление на функциите на волана на C3 от друга страна позволяват ръцете на водача да останат на него през цялото време, а бутонът за „Начало“ („Home“) улеснява директната навигация към началната страница на приложението.
• 3D навигацията с 10-инчов сензорен екран е част от стандартното оборудване на нивото „Мах“. Централно разположеният ергономичен цветен екран с диагонал 10,25 инча използва вдъхновена от смартфоните „уиджет“ архитектура, за да осигури виртуален достъп чрез преки връзки („shortcuts”) до основни функции като навигация, мобилен телефон, радио, важни приложения и мултимедийна информация. Възможността за безжична WiFi връзка дава възможност за смартфон интеграция с инфоразвлекателната система и осигурява съвместимост с Apple CarPlayTM и Android AutoTM.
• По желание, клиентите могат да се регистрират за едно или и за двете нива на абонамент за услугите "Connected Services" и да се възползват максимално от възможностите на инфоразвлекателната система в своя автомобил чрез личния си акаунт в MyCitroën в интернет или в приложението MyCitroën App. „Connect One“ предлага незабавен достъп до e-Call и Citroën Assistance, както и различни услуги за дистанционна техническа поддръжка и дигитална инструкция за експлоатация на автомобила. „Connect Plus“ на свой ред предлага информация за пътнотранспортната обстановка в реално време и осигурява на водача възможност за избор на оптималния маршрут във всяка ситуация въз основа на изчисляване на алтернативните маршрути с отчитане на прогнозата за трафика и участъците с бавно движение и задръствания.
Teхнологии за повече спокойствие и безопасност. В допълнение към основното оборудване като автоматичната климатична инсталация, асистента за паркиране и видеокамерата за задно виждане, функциите за безжично зареждане и съвместима с Apple CarPlayTM и Android AutoTM смартфон интеграция, новият C3 предлага и редица модерни технологии за асистенция, създадени с грижа за менталното и физическо благополучие и безопасност на всички пътници и за улесняване на работата на водача.
• Active Safety Brake е система за аварийно спиране, която работи в скоростния диапазон от 5 до 135 км/ч, през деня и нощта, за да спомогне за избягване или намаляване на последствията от евентуални травми на пътниците в автомобила, както и на пешеходците и велосипедистите на пътя.
• Active Lane Departure Warning е активна система, която помага на водача да поддържа движението на автомобила безопасно в пътната лента, като се намесва с леки корекции в управлението или предупреждава водача за отклонения от траекторията при движение с по-ниска скорост.
• Speed Sign Recognition разпознава показанията на пътните знаци за ограничение на
• скоростта и ги показва на Citroën Head-Up дисплея, за да информира своевременно водача за ограниченията.
• Electric Parking Brake изпълнява ролята на ръчна спирачка и използва електрически механизъм за автоматично активиране при изключване на двигателя. Освобождаването също става автоматично при натискане на газта.
• Hill Start Assist задържа автоматично автомобила за няколко секунди при спиране на наклони над 3%, за да помогне на водача да избегне непреднамерено движение назад.
• Интелигентните предни светлини използват данни от фронталната видеокамера на челното стъкло и в зависимост от пътната обстановка превключват автоматично между къси и дълги светлини без опасност от заслепяване на водачите на движещите се в близост отпред или в насрещната лента превозни средства.

C3 ще дебютира на пазара с две нива на оборудване:
Амбицията на Citroën е да улесни и опрости максимално избора на нов автомобил за своите клиенти. На изцяло обновения с цел да облекчи търсенето на информация и избора уебсайт на марката, потребителите могат да открият:
Базовата версия „You“, която предлага високо ниво на стандартното оборудване, включващо предни LED светлини, система на окачването Citroën Advanced Comfort®, система за аварийно спиране Active Safety Brake, нова система за показанията на контролните прибори със Citroën Head-Up Display, система Smartphone Station, електрически огледала, автоматични светлини, сензори за паркиране на заден ход, заден спойлер, ограничител на скоростта, климатична инсталация с ръчно управление и шест въздушни възглавници.

Върховата версия на оборудване „Max“ добавя към всичко това двуцветно външно лаково покритие с контрастен покрив и декоративни релси на покрива, защитни панели на дъното в предната и задната част, 17-инчови алуминиеви джанти с полирана повърхност, задни LED светлини и тонирани стъкла на задните прозорци. В интериора клиентите ще намерят цветен сензорен екран с диагонал 10,25 инча и последно поколение инфоразвлекателна система с 3D навигация, седалки Citroën Advanced Comfort с тапицерии TEP/текстил Metropolitan Grey, сгъваема в съотношение 60/40 облегалка на втория ред, автоматична климатична инсталация, безжично зареждане на мобилни устройства, задна видеокамера, електрохроматично огледало за обратно виждане и електрическо задвижване на задните прозорци, електрически сгъваеми и отопляеми външни огледала, автоматични чистачки и интелигентно управление на фаровете.

*Източник: www.citroen.bg Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Bentley

Новото Bentley Continental GT идва със 782 конски сили

Май 16, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Alpine Renault

RENAULT Rafale E-Tech 4x4 обещава 300 конски сили и 100 километра в чист електрически режим (Видео)

Май 16, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Bentley

Bentley заменя W12 двигателя си с брутално звучащ V8 хибрид (Видео)

Май 16, 2024