New Dacia Duster

MONACO E-PRIX – ПРЕДСТОИ БОЛИДИТЕ НА DS AUTOMOBILES ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЪЛНИЯ СИ БЛЯСЪК ПО УЛИЦИТЕ НА КНЯЖЕСТВОТО!

MONACO E-PRIX – ПРЕДСТОИ БОЛИДИТЕ НА DS AUTOMOBILES ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЪЛНИЯ СИ БЛЯСЪК ПО УЛИЦИТЕ НА КНЯЖЕСТВОТО!

MONACO E-PRIX – ПРЕДСТОИ БОЛИДИТЕ НА DS AUTOMOBILES ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЪЛНИЯ СИ БЛЯСЪК ПО УЛИЦИТЕ НА КНЯЖЕСТВОТО!

Реклама Peugeot 408
На 27 април Световният шампионат ABB FIA Formula E приема домакинството на княжество Монако за осмия кръг от десетия сезон на шампионата.
Жан-Ерик Верн и Стофел Вандоорн ще седнат зад волана на DS E-TENSE FE23 в уникално оформление „Grand Gala“ в знак на почит към блясъка на Монте Карло.
Отборът на DS Automobiles и PENSKE AUTOSPORT в момента заема петото място въс временното класиране при конструкторите.
След надпреварите в състезателния уикенд в Мизано, световният шампионат ABB FIA Formula E продължава европейската си обиколка към на легендарното 3,3-километрово трасе по улиците на княжество Монако, което на 27 април за пореден път ще стане домакин на 22-та пилоти, състезаващи се за победата в шампионата с изцяло електрическите автомобили.

За осмия кръг от десетия сезон на шампионата ABB FIA Formula E и седмото състезание, което ще се проведе в Монте Карло, тимът на DS Automobiles и техните партньори от PENSKE AUTOSPORT създаде уникален облик на своя болид DS E-TENSE FE23. Бляскавото оформление, наречено „Grand Gala“ отдава дължимото на бляскавите гала вечери, с които е известна атмосферата в княжество Монако.

В момента отборът DS PENSKE заема пето място в отборния шампионат и всички в него са изцяло съсредоточеи върху една ясна цел - завръщане сред лидерите във временното класиране. За изпълнението на тази задача, отборът може да разчита на таланта на френския пилот Жан-Ерик Верн - двукратен шампион във Формула Е и победител в E-Prix на Монако през 2019 година, както и на белгийския му съотборник Щофел Вандоорн, който стана шампион през 2022 година и спечели надпреварата по улиците на Монте Карло през същата година.

Уникалният болид DS E-TENSE FE23 „Grand Gala“, разработен от специалистите на DS Performance несъмнено ще бъде сред основните акцнти в програмата на предстоящото наистина звездно състезание, което винаги е било сред най-важните за сезона кръгове от шампионата.

Стартът на Monaco E-Prix е тази събота, 27 април, от 15:00 часа централноевропейско време.

Еудженио Францети, директор на DS Performance:

„Ето че отново предстои да стартираме в Монако след броени часове! За DS Performance това несъмнено е най-важната надпревара през годината, тъй като представлява своего рода домашно състезание за нас. Подготвили сме се да отдадем дължимото на най-емблематичното събитие в календара на шампионата и ще участваме в седмото поред в историята на Формула Е състезание в Монако с уникалния дизайн „Grand Gala” на нашияте болиди DS E-TENSE FE23. Бляскавите златни надписи и емблеми върху черния основен цвят на каросериите е отпратка към официалните облекла на бляскавите гала вечери, които са се превърнали в своеобразен символ на атмосферата в Монако. Много се надяваме почитателите на отбора да харесат този нов облик и е важно да подчертаем, че в случая не става дума само за външността. В последно време нашият автомобил е изключително конкурентоспособен в квалификациите и очакваме в събота отново да се представи на високо ниво – разбира се, подкрепен и от таланта на двамата ни пилоти. Бъдете сигурни, че ще положим всички възможни усилия, за да се представим в пълния си блясък в Монако!“

Основни данни и постижения от момента на влизането на DS Automobiles във Формула Е:

- 112 състезания
- 4 шампионски титли
- 16 победи
- 48 подиума
- 23 полпозишъна Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Спорт

Harley-Davidson се състезава в German Endurance Cup

Май 08, 2024
Авто Новини Спорт Електромобили Maserati

Формула Е е през уикенда в Берлин

Май 08, 2024