Lasurit

Големият „кораб“ Lamborghini Urus SE - видео

Големият „кораб“ Lamborghini Urus SE - видео

Големият „кораб“ Lamborghini Urus SE - видео

Реклама Skoda Stock
С представянето на Lamborghini Urus SE, първият plug-in хибрид от серията Urus, започва нова глава за Automobili Lamborghini. С нов дизайн, оптимизирана аеродинамика, нова бордова технология и хибридно задвижване с 800 к.с., версията PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) изпреварва Urus S по отношение на комфорт, производителност, ефективност и емисии.

Благодарение на двете си „сърца“, топлинното двг и електрическото, Urus SE постига максимален въртящ момент и производителност. Това означава, че Urus SE заема уникално място в своя сегмент и в същото време намалява емисиите с до 80 процента, според производителя.

„С Urus постигнахме промяна на парадигмата в света на SUV и открихме нов сегмент“ - обяснява Стефан Винкелман, председател и главен изпълнителен директор на Automobili Lamborghini - „Оттогава Urus се превърна в бестселър на нашата марка. С него Lamborghini успя да спечели нови клиенти и да укрепи позицията си на най-важните пазари. С Urus SE сега правим още една стъпка към бъдещето, в съответствие с нашата стратегия на Direzione Cor Tauri“




„Ние вървим напред към електрификацията на продуктовата гама и по този начин към декарбонизацията, която започна с представянето на супер спортния автомобил Revuelto през март 2023 г.“, продължи Стефан Винкелман.

Ревизираният четирилитров, V8 с битурбо зареждане работи в синергия с електрическото задвижване. Той развива мощност от 456 кВт/620 к.с. и задвижващ момент от 800 Нютон метра и е комбиниран с електрическо задвижване със 141 кВт/192 к.с. и 483 Нютон метра въртящ момент. Системата развива обща мощност от 588 кВт/800 к.с.

Литиево-йонната батерия 25,9 кВтч е разположена под товарния под и над диференциала на задния мост с електронно управление. Синхронният електродвигател с постоянен магнит, който се намира в корпуса на осемстепенната автоматична скоростна кутия, поддържа V8, но също така действа и като тягов елемент. Това прави Urus SE напълно електрически автомобил със задвижване на всички колела, който може да измине повече от 60 километра в EV режим.

Предлагат се два нови цвята: Arancio Egon (оранжев) в комбинация с интериор в Arancio Apodis (оранжев) и Bianco Sapphirus (бял) с интериор в Terra Kedros (теракота). Има 47 цветови комбинации и четири вида бродерии (шевове Q-Citura), от които да избирате за интериора. Програмата Ad Personam предлага допълнителни опции за персонализиране, с които собствениците могат да направят своя Urus SE уникален.

Колата все още не се продава и не е минала хомологация. Окончателната цена ще бъде обявена на по-късна дата, каза производителят. За сравнение: Urus S моделна година 2023 започва от 260 000 евро. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Bentley

Новото Bentley Continental GT идва със 782 конски сили

Май 16, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Alpine Renault

RENAULT Rafale E-Tech 4x4 обещава 300 конски сили и 100 километра в чист електрически режим (Видео)

Май 16, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Bentley

Bentley заменя W12 двигателя си с брутално звучащ V8 хибрид (Видео)

Май 16, 2024